maanantai 25. maaliskuuta 2013

Batiikkia


Malli: Batik, täältä.
Lanka:  Wollmeise 100% Merino Superwash (350m/100g).
Väri: Bussi
Puikot 3,75 pyöröpuikko. 
Langanmenekki: 1 vyyhti (150g).
Koko: 147cm x 75cm (medium).

Vaihteeksi oli mukava neuloa huivia joka aloitettiin alhaalta ylöspäin, ensialkuun  neulominen oli hitaanpaa mutta loppua kohti nopeutui kerros kerrokselta kun silmukoita kavennettiin. Mukava ja helppo pitsimalli, mallikerran säännöllinen toistuminen painuikin nopsasti mieleen ja siitäkin syystä neulominen sujuikin loppua kohti tv:tä toisella silmällä katsellen.



 Ihana, aurinkoinen maaliskuun loppu, aurinko lämmittää niin mukavasti että nyt on vietävä pyykit ulos kuivumaan!
Kiitos vielä edellisen päivityksen kommenteista, mukavaa kun vierailit täällä!


tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pitsiä sukissa pitkästä aikaa



Malli: Tribute, englanninkielinen ohje täältä.
Lanka: Lorna`s Laces Shepherd Sock, (80% Superwash Merinowool, 20% Nylon), 100g/398m.
Väri: 57ns Patina.
Langanmenekki: 73g puikoilla 2,25. 
Koko: Medium

Ohjetta noudattamalla sukan suuhun olisi neulottu kaksinkertainen "hiirenhammasreuna", minä tein yksi oikein yksi nurin joustinta, oikeat silmukat takareunoistaan neulottuina, muuten ohjeen mukaan. Kiva, helppo ja kaunis pitsineule. Liukuvärjätty lanka, vaikka vaalea onkin, ei välttämättä palvele pitsimallia huonolla erottuvuudellaan. 



Pikkuruinen ja pikainen päivitys tällä kertaa, keittiö kutsuu kakunpaistoon ja pipareiden leipomiseen...

Mukavia maaliskuun päiviä ja auringonpaistetta juuri sinulle joka tänne piipahdit.


maanantai 4. maaliskuuta 2013

Itsekehrätystä neulottua


Malli: Oliva, täältä.
Lanka: oma kehräämä BFL, 333m/100g, kaksisäikeiseksi kerrattu.
Väri: Lavendel
Langanmenekki: 100g puikoilla 3,5.
Mitat: 47cm x 150cm.

Kuvassa väri on oikea vaikka päivä onkin aurinkoisen kirkas.

Tästä samaisesta kehruusta neuloin myös villatakin aiemmin mutta pääsköön se nyt myös tähän samaan päivitykseen.


 
Samaista lankaa kulutin tähän 250g, niinikään 3,5 puikoilla. 
Malli on yhtenä kappaleena neulottu, ohje täältä
Takista ei tässä ole oikein edustavaa kuvaa kun avustavat henkilöt ovat omien toimiensa parissa.

Nyt on mentävä nauttimaan aurinkoisesta säästä!
Kiitos kun vierailit sivullani!
 

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Bussimatkalla Shanghaista

 Shanghaista jatkoimme bussilla Suzhouhun, matkaa noin 100km, matkan varrella oli useita rakennuskohteita, valtavia kerrostaloalueita 10-15 korkeaa taloa nousemassa yhtä aikaa samassa rakennusvaiheessa keskelle ei mitään. Koska olimme Jangtse-joen suistoalueella niin matkalla näimme myös riisinviljelyalueita jotka vuodenajasta johtuen olivat vielä paljaina sekä runsaasti kasvihuoneita ja muita viljelyksiä. 

Vihdoin saavuimme Suzhouhun joka on erittäin vanha kaupunki ja kanaviensa vuoksi sitä myös kutsutaan Kaukoidän Venetsiaksi. Kerrotaan että asutus alueella on jatkunut yhtäjaksoisesti jo 3000 vuotta, kaupunki on kuuluisa myös puutarhoistaan ja silkistään.


 Tämän portin kautta kävimme kurkistamassa 2500 vuotta vanhaa, puutarhan ympäröivää kaupunginporttia. Alueella oli myös alla oleva kaunis Pagodi.


 
 Tietysti muutakin rakennelmaa:


Vihdoin vanha portti, muurit ovat jo tyystin hävitetyt mutta tuosta on silloin ammoisina aikoina kuljettu muurien ympäröivään kaupunkiin.
 
 
 
Suzhousta ei sitten muuta kuin käynti silkkitehtaassa, alla perhosentoukan kotiloiden lajittelua joka kaiken automaation keskellä edelleen tehdään käsin:


Yhdessä kotilossa on lankaa kilometrin verran, se keritään kelalle ja kerrataan vielä yhdeksänsäikeiseksi langaksi:
 
 

Vielä kuva silkkikankaan kutomakoneesta, kuvan yläosassa huomaatte varhaista automatiikkaa olevan reikäkorttisysteemin jonka avulla kankaan kuvio muodostui, tässä paksu silkkikangas kudottiin kahdesta erivärisestä langasta joista kankaaseen muodostui kuvio joka toisella puolella kangasta oli väriensä peilikuva. Kuva on kehno, lasin takaa otettu eikä kookas laite siihen mahtunut kokonaan tavallisella pokkarikameralla, eikä silkkiäkään tänäpäivänä näin alkeellisilla koneilla kudota mutta näytöksenä tuo oli hieno juttu, samassa tilassa oli neljä konetta käynnissä ja kaikki tekivät erikuvioisia kankaita jotka rullautuivat teloille noin metrin levyisinä.


Yllä katuvaloissa vanhaa kiinalaista tyyliä.

Kaksi yötä koleassa ja räntäsateisessa Suzhoussa riitti, matka jatkui Hangzhouhun, viimeisen yön aikana satanut kymmenen sentin räntäkerros ja valmiina oli lähes katastrofin ainekset, moottoritie oli ensin suljettu mutta avattiin liikenteelle, nopeusrajoitus oli 40km/h. Ymmärrettävää koska lumen sataminen oli todella harvinaista eikä mitään auraus- ym kalusteita teiden kunnossapitoon ollut. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, kuljettajamme Ma oli niin tarkka ja hyvä kuski.
Alapuolen valokuva parkkipaikalta siinä näkyy sohjon määrä sekä tuo pinkinvioletti bussi jolla matkamme  jatkui eteenpäin.


 Kiitos kun viihdyit seurassamme tuollaisessa räntäsateessa mutta sää kyllä muuttui paremmaksi vielä ennen kotiinlähtöä.

Mukavaa alkavaa viikkoa juuri sinulle!