perjantai 31. heinäkuuta 2015

Talven varalle




Vaihteeksi taas sormikkaat, joko kyllästytte?
 
 Malli: Gordian,  täältä maksuton, englannin kielinen ohje. 
Lanka: Oma kehräämä, kolmisäikeiseksi kerrattu, 434m/100g, Artist Palette Yarnsin värjäämä Merino 80%/ Nylon 20%.
Väri: Blueple
Puikot: 2,25
Langanmenekki: 70g 
 
Nämä Julia Muellerin sormikasmallit ovat niin ihania ja niin koukuttavia, olette varmaan sen jo huomanneetkin, sekin vielä niin mieleistä kun ohutta lankaa käytetään. Nyt ei vielä ole seuraavaa projektia puikoilla kun vasta illalla langanätkät päättelin vaikka neulomus sitä pari päivää odottelikin. Kesäsäät ovat olleet melkoisen kehnoja, ainakin täällä meidän kulmilla, joten aikaa on tullut viettyä ompelukoneiden sekä neulomusten seurassa normikesää enemmän.
 
 
Kiitos juuri sinulle kun piipahdit blogissani!

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ompeluelämää




Intouduin ompelemaan alusvaatteita kun vierailin Roksiloita-blogissa jo monta kuukautta sitten, kaavat ja tykötarpeet ovat odotelleet kaapissa vain työhön tarttumista. Koska tämän kesän säät ovat olleet mitä ovat niin ei ole suurikaan kynnys surruttaa ompelumasiinoita välillä. Nämä pienet vaatekappaleet syntyvät hetkessä eikä kangasta mene juurikaan paljon. Kaavat sekä liiviompeluun tarvittavat lisätarvikkeet löytyvät Make Bralta. Sieltä on katsottavissa myös selkeä video-opastus eri ompeluvaiheista. Näissä punertavissa Balconette-liiveissä on käytetty pinkkiä ohutta ja napakkaa lycrakangasta ja kuppien päällyskangas on ohutta trikoota jossa joukossa vähän elastaania.


Mustakuviollisten liivien liivien kangas on esipestyä Japanilaista printtiä Tokion tuliaisena, taitekuminauhassa vähän kullan kimallusta kuin kankaassakin, lisänä mustaa lycrakangasta.

Koska alusvaateompelu on todella koukuttavaa niin tein vielä kolmannetkin:


Tällä kertaa hempeämmät.

Kiitos jälleen vierailusta blogissani. 

torstai 9. heinäkuuta 2015

Prinsessat


Sormikasbuumi jatkuu vielä.
Malli: Glacier, täältä.
Lanka: Sukka-Puffa (420m/100g)
Väri: Kronprinsessan
Langanmenekki: 67g
Puikot: 2,25
 
Vaihteeksi tällainen pinkki väri vihreiden jälkeen. Lanka on vanha arpajaisvoitto Syksyn kuitupitoisista vaikka pääsi puikoille vasta kesäkuun alussa. Malli edelleen Julia Müelleriltä ja maksuton ohje löytyykin linkin takaa Ravelrystä. Kesään ei ole montaa hellepäivää sattunut ja tänäänkin niin sateista ja koleaa että sormikkaille tarvetta on.
 
 
 Ilmojen lämpeämistä odotellessa, mukavaa kun piipahdit blogissani.

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Itävallassa

Päivälleen kuukausi sitten eli 3.6 lähdimme Arjan kanssa viikon matkalle Itävallan Wieniin, muutamia kuvia helteisestä matkakohteesta sekä yhden päivän piipahdukselta Slovakiaan, Bratislavaan. 



Heti tässä aluksi kaupunkikuvaa läheltä majapaikkaamme, meillä oli jo etukäteen ostettu netin kautta liput Volks Operiin LaTraviataan, oopperatalo ei sijainnut majapaikastamme kaukanakaan - ihan kävelymatkan päässä, etukäteen vain tsekkasimme reitin kuinka paljon aikaa kuluu.


Näytöstä odotellessa, nappasin kuvan, voitte todeta ettemme istuneet ihan etupenkissä, paikat olivat itse asiassa erinomaiset.

Jäätelöä Mariahilferstrabella.
Kahvit Demelillä:

Herkkuja konditorian myymälässä ja iki-ihana kakkuvitriini:
 







Yhden päivän käytimme vierailulla Schönbrunnin linnaan ja eläintarhaan, kuvista pystyttekin päättelemään että olikin kuuma päivä.












Kauniit näkymät kun jaksoi taivaltaa tuonne ylös tuossa helteessä!
Ja sitten piipahdus eläintarhaan:
 





Jääkarhustakin vilaus.
 Etukäteen oli ostettu liput myös Espanjalaisen ratsastuskoulun, joka on kuuluisa Lipizza-hevosistaan, näytökseen. Näytöksen aikana ei saanut ottaa valokuvia, muutama kuva kauniista tilasta ennen heppojen tuloa.

 

 



Samana päivänä kävimme myös Mozart Housessa sekä Leopold Museumissa missä oli Schielen ja Klimtín näyttelyt.

Toiseksi viimeisenä varsinaisena lomapäivänä kipaisimme Slovakian Bratislavaan, matkan erinomaiseen sujuvuuteen vaikutti yhtiö nimeltä Twin City Liner. Matka suuntaansa kesti parisen tuntia ja mukava oli katsella näkymiä Tonavalla.
Muutama kuva Bratislavan vanhasta kaupunginosasta missä ilma ei suinkaan viilentynyt vaan mittari näytti +34.
 









 

Paluumatkalla Wieniin vastaan tuli hotellilaiva:
 

Näkymä Tonavalla:
 

Vielä oli yksi kokonainen päivä aikaa ja sen kulutimme osaksi Praterin huvipuistossa:

 
Ensin pienoismallit ja sitten vasta laitteeseen:
 










Kiitos kun jaksoit mukana tuolla helteisellä kuvamatkalla!