tiistai 21. elokuuta 2012

Syysneuleita

Tänä aamuna mittari näytti +9 astetta, eli aika viileätä ja selkeästikin vähän syksyistä, miten lie kylmää ollut yön aikana. Toivottavasti ei nyt ihan nollaan mene vaikka hallaa on tänne luvattukin, kärhö on pihalla täynnä sinisiä kukkiaan ja miekkaliljatkin juuri kukassa, olisi sääli jos ne paleltuisivat.

  Onneksi on neulottua lämmikettä valmiina. Alla olevan myssyn neuloin vuodatuksen katkon aikana, mallia katsoin Mari Muinosen ja Suvi Simolan Kaikki lähti Lapasesta-kirjasta, lanka oli yksi tähteeksi jäänyt kerä talvella neulotusta Water and Stone-villatakista.
 

Ohje: Muikkuset-pipo (ilman korvaläppiä)
Lanka: Rowan Creative Focus Worsted (75% villa, 25% alpakka, 100g/201m) 
Väri: Cobalt
Langanmenekki: 65 g pukoilla 4,5


 Pipo-neule olikin huippu-nopea päälaelta aloitettava malli paksusta langasta paksulla puikolla - pipo näyttää kyllä ylisuurelta tuon hiuksettoman mallin pienessä sirossa päässä.


 Laitan tähän vielä yhdet pitsiset rannekkeet, nekin neulottu kerän loppunyttösestä:


Malli: Leaving cuffs, (englanninkielinen ilmaisohje)
Lanka: Hjertegarn Sock 4 (75% villa, 25% nylon, 50g/210m)
Langanmenekki: 25g puikoilla 2,5

Näillä passaa aloitella jos ilmat kovasti viilenevät, ehkä tuo pipo kuitenkin on vähän liian lämmin, sentään vasta olemme viettämässä elokuun loppua.

Kiitos kaikille sivuilla piipahtaneille ja raikasta elokuista tiistaita!

 

10 kommenttia:

 1. Kauniita neuleita!
  Sunnuntaina on ilmoittautuminen SKK:hon. =)

  VastaaPoista
 2. Upeat rannekkeet ja pipo myös :)
  Ilma on tosiaan aika raikasta.

  VastaaPoista
 3. Onnea vain uuteen osoitteeseen. Olen ensimmäistä kertaa täällä uudessa osoitteessa. Olen vanhoilla sivuilla katsellut kuvia monesti ihaillut neuleita, surullinen juttu tuo häviäminen.

  VastaaPoista
 4. Kiva pipo ja aivan valtavan kauniit rannekkeet! En voi kuin ihailla noita pitsikuvioita.

  VastaaPoista
 5. Oikein on mukavan oloinen pipo. Meillä oli jo sen verran hallaa, että auton ikkunoita jouduin skrapaamaan maanantai-aamuna! Kyllä se talvi sieltä taas tulee.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunista sitä syntyy ja äkkiä. Minulla junnaa tuo sateenvarjon päällys paikallaan. Iski masennus kun sataa niin kovin ja jouduin purkamaan sitä pitsiliinaa ison pätkän. Jospa nyt viikonloppuna saisin kokonaan valmiiksi.

  VastaaPoista