sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kiinalainen juttu eli postikortti Shanghaista
 Puolentoista viikon matka suuntautui Kiinaan josta eilen illalla kotiuduttiin. Matkan ensimmäinen etappi oli Shanghain miljoonakaupunki jossa asukkaita on noin 20 miljoonaa,  kaupungin uudempaa rakennustyyliä on kuvattu postikortissa Pudongin kaupunginosan pilvenpiirtäjistä. Etualalla Kiinan korkein rakennus, tuo pullon avaajaa muistuttava pilvenpiirtäjä, Global Financial Center, sen vasemmalla puolella Jinmao Tower ja lähes äärimmäisenä vasemmalla The Oriental Pearl TV Tower jonka toiseksi ylimmäisessä pallossa vierailtiin noin 230 metrin korkeudessa ( mikäli muisti ei kovasti prakaa). Tuon korkeimman rakennuksen viereen on nousemassa uusi pilvenpiirtäjä joka rakennusvaiheessaan on jo ylittänyt sen korkeudessa.

Sää menopäivänä oli masentava, sateinen ja kolea, suorastaan kylmä, joka paikassa oli koleaa, ulkona ja hotellissa, meni tovi kunnes huoneeseen saatiin lämpötila nousemaan +21 asteeseen. Onneksi sateenvarjot oli pakattu matkalaukkuun - niitä tarvittiin matkan aikana useampaan kertaan. 


Sateisessa ja sumuisessa säässä ei juuri vastarannan tornitalot erotu, mutta me urheasti lähdimme jokiristeilylle Huangpu-joelle, sadesää vähän latisti tunnelmaa eikä maisemista oikein voinut täysillä nauttia. Sade onneksi taukosi iltaa kohti. Kaikkialla juhlittiin vielä Kiinalaisten uutta vuotta - värikkäästi, laitan muutaman kuvan vanhasta kiinalaisesta kaupunginosasta jonne matkasimme seuraavana päivänä:


Yu Yuanin puutarha jota alettiin perustaa jo 1500-luvulla, puutarha luotiin heijastelemaan ympäröivää maailmaa ja sinne onkin onnistuttu vangitsemaan harmonisia pienoismaailmoja joita valkoiset seinät ja eri rakennukset erottavat toisistaan:
Nämä muutamat päivät jotka Shanghaissa vietimme olivat täynnä ohjelmaa, vierailu Jade Buddhan temppelissä jonka kaksi jadesta tehtyä Buddha-patsasta ovat peräisin 1870-luvulla Burmaan suuntautuneelta pyhiinvaellusmatkalta, muutama kuva, kuvissa näkyvä harmaa vivahde ei ole valotusvirhe vaan savua joka tuli temppelialueella poltettavista suitsukkeista - kansalaiset olivat muistamassa läheisiä kuolleita omaisiaan ja polttivat punaisia kirjekuoria sekä kitkerästi savuavia suitsukkeita.Vielä muutama temppelistä napsaistu valokuva:Shanghai-museon julkisivua, alla: 
Turvatarkastusten ja läpivalaisujen jälkeen sisällä:


Museo on kuuluisa ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineiden kokoelmastaanVielä käynti TV-tornissa 
Vielä vähän usvaista mutta hissimatka yläilmoihin kannatti.
 Vielä värikkäät lyhdyt TV-tornin sisäaulasta, seuraavaksi matkasimmekin sitten Suzhouhun mutta siitä matkasta muutama sananen tuonnempana. 

Kiitos jälleen kerran viime päivityksen kommenteista ja kiitos jos jaksoit tähän asti, mukavaa alkavaa viikkoa juuri sinulle!

9 kommenttia:

 1. On mahtanut olla hieno reissu, kun kuvatkin ovat noin upeita.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia! Yhden matkan olen Kiinaan tehnyt ja sinne voisi kyllä palata.

  VastaaPoista
 3. Kuvat ovat upeita ja on mukava myös lukea tarinoita kuvien taustalta. T. Tarja

  VastaaPoista
 4. Voi valtava miten mielenkiintoista. Ja kiitos kuvamatkasta, hienoa kun kirjoitat kokemuksiasi, on niin erilainen kulttuuri.

  VastaaPoista
 5. Hirveän mielenkiintoista lukea juttuja katsella hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 6. Voi mikset ottanut minua mukaan??? Onneksi sentään näin jälkikäteen pääsen nauttimaan matkanteosta kanssasi.

  VastaaPoista
 7. Vautisi vau miten upeita kuvia. Kyllä vaan "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa". Kiva kulkea matkassasi mukana edes pikkuriikkisen tällätavoin. Minä niin rakastan matkakertomuksia ja matkustelenhan itsekin jonkin verran.

  VastaaPoista
 8. Tosi upea reissu varmasti. Kauniita kuvia:)

  VastaaPoista