perjantai 26. huhtikuuta 2013

Ingel ja Rikke ne yhteen soppii....


Malli: Ingel, suomenkielinen maksuton ohje täältä.
 Lanka: Gjestal Maija, väri 248
Puikot: 2.75
Langanmenekki: 2 Kerää (50g) kokoon 37

Aloitin  tämän helpon sukkamallin kun tarvitsin pieneen tilaan menevän väliaikaneuleen ja jonka malli olisi yksinkertaisen helppo muistaa ilman että koko ajan tarvitsisi tuijotella ohjekaaviota alun jälkeen. Lisäksi sain vajuutettua lankavarastoani hiukan. Sukat päätynevät laatikkoon muiden valmistuneiden joukkoon odottelemaan tulevaa tarvetta.

Laitankin tähän samaan juttuun vähän oman kehruun tuotoksia, minulla oli kaksi 50g:n nyttöstä tai topsinpätkää miten nyt vaan, toinen sinikirjavaa merinoa ja toinen itse siniseksi kokeeksi värjättyä. Molemmat kehräsin erikseen ja kertailin kolmisäikeiseksi, mietin mitä ihmettä pienistä määristä voisi värkätä. Selailin Ravelryssä Suomalaisten kehrääjien sivua ja sieltä se ponkaisi esiin, yksinkertainen, helppo ja just sopiva mun lankamäärään.


Malli: Rikke
Maksuton englanninkielinen ohje täältä.
 Langanmenekki: 100g omia kehrättyjä merinovillalankoja (n. 310m/100g)
Puikot: 3.5 ja 4
 
Aina oikein neuletta koko pipo alusta lopuun, olen neulonut aina kaksi kerrosta samalla langalla jotta nuo sekoittuisivat vähän paremmin. Nurjat kerrokset muuttavat jotenkin eläväksi tuollaisen ei niin kauniin, kirjavan langan. Malli olikin niin yksinkertaisen helppo ja nopea että neulon vielä toisenkin kun nyt pääsin alkuun ja samalla saan käytettyä erilaisista kuiduista kokeeksi kehräämiäni lankoja hyötykäyttöön.
 
Kiitos ja kumarrus jälleen kaikille sivulla vierailleille ja kommentteja jättäneille.
 
Eräs vanhempi, arvokas, rouvashenkilö on antanut minulle käsityöpainotteisen haasteen johon joudun vähän syventymään joten palaan haasteen pariin vähän myöhemmin, mutta nyt mukavia huhtikuun lopun päiviä juuri sinulle!


 
 
 
  

6 kommenttia:

 1. Nätit sukat ja hieman kadehdin tuota kehräystaitoasi- ihanaa lankaa olet tehnyt!!!!
  Kiinnostaisi: millä värjäsit tuon sinisen?

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit sukat! Piti itsekin käydä katsomassa malli.

  VastaaPoista
 3. Vai helpon mallin! Näyttää niin monimutkaiselta, mutta oikein kauniilta. Tiedän että olet mestari näissä kuvioissa.

  VastaaPoista
 4. Hieno pipo ja nuo sukat on tosi kauniit!

  VastaaPoista
 5. Eipäs ole minua ikinä noin hienosti tituleerattu ;) Oikein piti nokkaa nostaa, kun nauratti niin pusikonalusia haravoidessani kaikkea muuta kuin arvokkaasti ikivanhoissa verkkareissa ja Vanhan herran mainoslippiksessä!

  Mutta sukat ovat niiiiiin kauniit!

  VastaaPoista