perjantai 23. toukokuuta 2014

Postikorttiterveisiä Münchenistä

.

13. - 18.5.2014 Teimme lanka- ja kulttuurimatkan Müncheniin Arjan  kanssa. Matkan päätarkoitus oli piipahtaa Wollmeisella ihan oikein siellä puodissa Pfaffenhofenissa, sinne päädyttiinkin yhtenä matkapäivänä, kauppa olikin huikaiseva, voitte vain kuvitella. Toisen junamatkan teimme Garmisch-Partenkircheniin, sää oli kehnonlainen, pilvinen ja koko ajan satoi vettä joten ihanista alppikuvista jäättekin nyt vallan paitsi.
Molemmat mielellämme kuljeksimme museokohteissa ja vielä sellaisissa joita ei täällä kotomaassa ole, eli ne on ne palatsit sitten tietty. Muutamia otoksia, ensimmäisenä  Schloss Nymphenburgista sekä siihen kuuluvasta Amalienburgin "metsästysmajasta", sekä vaunumuseosta mistä oli melko hankala saada kuvia. 

Puiston puolelta: 

 Amalienburgin vaatimaton metsästysmaja 1735-luvun trendiä:Yläpuolella koirien huone, 
alapuolella keittiö.

Vielä vaunumuseoon piipahdus:
Seuraavaksi kaupungin sydämessä sijaitseva Residenz, entinen Baijerin kuninkaiden asunto ja Wittelsbach-hallitsijasuvun koti vuoteen 1918 asti, aivan pieni silmäys vain, palatsissa noin 130 huonetta johon pääsee tutustumaan.Alapuolella Cuvielliés-teatterista, kuvat tummansorttiset, kameran salamavalon käyttö kielletty, mutta komeaa ja prameaa oli.
Kiitos seurasta tällä kuvamatkalla niin henkeäsalpaavan kauniisiin rakennuksiin ja pitkälle menneisyyteen, laitan tuohon alle vielä postikorttikuvan talvisesta linnasta raikastamaan tätä hellepäivää. Tuolta Arjan blogista pääsee myös lukemaan kertomusta tästä reissusta. 
7 kommenttia: