perjantai 4. heinäkuuta 2014

Postikorttiterveisiä Pariisista
Juhannuksen alla teimme puolison kanssa viikon visiitin Pariisiin, kaupunki olikin aivan ihana ja säät mitä parhaimmat suurkaupunkiin.  Viikko oli aivan liian lyhyt aika käydä muissa kuin ehkä ensimmäiseksi mieleen tulevista kuuluisista kohteista, kuten Eiffeltorni, riemukaari, Des Invalides, Sacré-Coeur mm. Musée du Louvressa käynnin päätimme jo alkuunsa jättää seuraavaan kertaan samoin kuin Musée d´Orsaynkin, jossa olikin ihan jonoa ulos asti. Valitsin muutamia kuvia 478:sta otetusta aivan satunnaisesti, myös muutamia katunäkymiä kauniista taloista.


Kuva hotellihuoneen ikkunasta suoraan: Fontaine des Innocents.


Kuvailen usein katukylttejä sekä talojen ym numeroita.

Hotellimme sijaitsi Les Hallesin alueella josta oli seinelle muutama sata metriä sekä lähimmälle RER/metroasemalle noin 200m.


Yläpuolella "Rakastavaisten silta", lukko poikineen.
 Alapuolella kuvia Hõtel des Invalidesin käynnistä, tämä vaikuttava rakennus jonka Ludvig XIV rakennutti (1671-1678) 1600-luvun lopulla haavoittuneille sotilaille, aikanaan siellä asusteli 4000 sotilasta nykyisin enää kymmenkunta. Alueella sijaitsevan Invalidikirkon kultakupolin alla olevassa kryptassa on Napoleonin hauta.

Napoleonin tomu on tuotu tuonne Sain Helenan saarelta 1840, Keisari lepää kuudessa sisäkkäisessä arkussa.Riemukaari häämöttää:Sinne kiivettiin, kapea portaikko kiskoi kyllä mehut mutta näkymä olikin sitten sen arvoinen.

Alapuolella Sacré-Coeur (Pyhä Sydän) sijaitsee Pariisin korkeimmalla kohdalla, sinne ajeltiin metrolla kun mietittiin että alaspäin tuleminen lukuisissa rappusissa on helpompaa ja niinhän se olikin, mutta ei otettu huomioon että jouduimme kipuamaan metron tunkkaisuudessa sitten ne raput, että silleen.. vaikka pääsimmekin lähelle.
Ja torniin..

Jonot tietenkin, mutta menimme siihen lyhyempään ja kävelimme rappusissa raittiissa ulkoilmassa, portaita pääsi tuonne toiselle tasanteelle asti ja siitä sitten hissillä ylimpään. Aikamoinen rakennelma.  

Paljon olisi kaupunkikuvia sekä risteilykuvia Seineltä mutta lopetetaan tähän. Mukavaa jos jaksoit olla kuvamatkalla mukana.
Aurinkoista viikonloppua!5 kommenttia:

 1. Kyllä tuossa kaupungissa on sitä jotain. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja kiinnostavia kuvia!!! Kumpa joskus.....

  VastaaPoista
 3. Matkaraporteissa saa ja kuuluu olla paljon kuvia - mä ainakin tykkään. Tuossa ajassa olette ehtineet varmasti niin paljon nähdä ja kokea. Laita vaan vielä lisää niitä risteily ja kaupunkikuvia!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, olin hetken mukananne ja muistelin viime kesän Pariisin matkaa. Noiden Sacré coerilta lähtevien portaiden alapäästä jonkun matkaa oikealle oli muuten lankakauppa ;-).

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja tulee muistoja mieleen. Sacré coer jäi silloin käymättä, mutta Louvre, Riemukaari, Eiffeltorni ja Notre Dame käytiin katsastamassa. Mertsi

  VastaaPoista