tiistai 27. marraskuuta 2012

Postikortti Tokiosta


Heip taas teille! Japanissa on piipahdettu ja kotiin palattu, matkasta, tungoksesta ja ajoittaisesta metelistä toivuttu, kaikki siellä näytti olevan entisellään.

Sää oli syksyinen, lähes samanlainen kuin täälläkin lämpötilat vaihtelivat 12-17 asteen kieppeillä, kahtena päivänä vähän satoi ja aurinkokin paisteli ajoittain. 
 
Viime viikon maanantaille oli jo suunniteltu etukäteen käynti Nipporin kaupunginosassa joka myös on ns. Textiltown. Oi ja voi niitä kankaita ja nappeja joita oli tarjolla joka kaupassa paljon ja erilaisia, vain muutama kuva sieltä:
Tässä erään kangaskaupan nappitarjonnasta, kuvassa vain pöytätasolla olevat koristeelliset napit, näiden kappalehinta vaihteli noin 4-9€ paikkeilla, tärväsin tämän puodin nappeihin lähes 40€, olivat ne niin ihania!


Sitten kangaskauppaan, Tomato, kuudessa kerroksessa erilaisia jaoteltuina mm paksut asustekankaat, juhlapuku-, tikki-, lasten- ja tilkkutyökankaat jotain mainitakseni.
Alla olevat puuvillapakat olivat kuin taideteos, aseteltuina väreittäin sävysävyyn.
Pöytätasossa näkyy myös valmiita taiteltuja kangaspaloja niinikään värit kauniisti sävyittäin.


Pakkojen lisäksi valmiita paloja, kauniita ja huokeita Japanilaisia painokuvia, ihan pakko oli ostaa.

 
Tällä kertaa meille ei kotiutunut kerääkään lankaa, tarjontaa kyllä olisi ollut:.
 Mennään seuraavaksi Kappabashi-dorille, matkan varrelta, miten hauskat kahvikuppiparvekkeet tuossa talossa:
 

Tästä se alkaa:
 
Kuvat taitavatkin kertoa enemmän kuin tuhat sanaa siitä mitä sillä pitkällä kadulla myytiin, koska rakastan yli kaiken kaikkea leipomiseen liittyvää niin valtaosa kuvista taitaa olla niistä kaupoista. Täältä kotiutui piparkakkumuotteja joita tosin on ennestäänkin kymmeniä, piirakkarenkaita, keramiikkakulhoja ja pari vähän erilaista paistinpannua. Tällä kadulla myytiin kaikkea kertakäyttöastioista ravintolan kalusteisiin eli mikä tahansa liittyy jotenkin ruoan valmistukseen ja nauttimiseen.

Selviö on myös se että välimatkat ovat pitkiä, matka Naritan kentältä Uenon kaupunginosassa sijaitsevaan hotelliimme kesti ensin lentokenttäjunalla yli tunnin ja sitten muutama pysäkin väli metrolla. Varautua saa myös siihen että kaupungissa jossa asuu 33milj asukasta pyhäpäivisin ja iltaisin on tungosta tavarataloissa ja ruokapaikoissa, kaupoissa ja metroissa. Alle vielä muutama kuva, ajatus että tuollaisessa suurkaupungissa ei olisi muunlaisia rakenuksia kuin pilvenpiirtäjiä, joita on mm Shinjukun alueella ei pidä paikkaansa.


Tämä oli kolmas matkani Japaniin ja toinen Tokioon, ensimmäisestä matkasta jotakin on täällä ja toisesta Japaninmatkasta Osakaan ja Kiotoon on täällä.

Mukavaa marraskuun loppua juuri sinulle joka osallistuit tähän retkeen hypistelemään kankaita ja kuppeja.

13 kommenttia:

 1. wau, kiitos kivasta matkaraportista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos matkakuvista! Aikamoiset valikoimat siellä on kaikkea.

  VastaaPoista
 3. Minä en olisi palannut järjissäni tuolta keittiötarvikekadulta. Ja Vanha herra olisi saattanut harkita vaimonsa mielenterveyttä tavallista enemmän. Voi mahoton!!

  VastaaPoista
 4. Ai, ai, ai..... kun koskee näitä katsellessa... tiedän etten varmaan koskaan, koskaan pääse tuollaisia edes hiplaamaan....
  Kiva tarina ja kuvat kertoi todellakin enemmän kuin tuhat sanaa!

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihania kuvia! Matkakuume iskee...

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivasta kuvakertomuksesta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos,kiitos matkakertomuksesta. rakastan katsella ja lukea niitä. Kyllä Tokio on aivan valtava kaupunki. Meidän ystäväperhe asui Tokiossa monta vuotta. Nyt ovat Suomessa.

  VastaaPoista
 8. Voi mahdoton millaisia kauppoja ja nuo kangas valikot upeita. Kyllä varmasti napitkin olisivat olleet minun mieleen. Kiitos kivasta matkakerronnasta.

  VastaaPoista
 9. Oikea tavarataivas!
  Ihana matkakertomus.

  VastaaPoista
 10. Voi maailma mikä tavarataivas! Mikä määrä esim. kankaita. Täällä sitten japanilaiset kankaat ovat saaneet tietynlaisen harmaan sävyn. Tuolla menisi jo pää ihan sekaisin kaikesta.
  Aivan ihana matka teillä jälleen. Kiitos "uusi kaveri".

  VastaaPoista
 11. Kiitos mukavasta matkakertomuksesta. Kuvat todella kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
 12. Mukava kun pääsi noinkin kauas matkalle kuvien välityksellä. Tuskin koskaan oikeasti.

  VastaaPoista
 13. Voi mahdotonta... Ihan sanatonna tässä olen. Kylläpä olet nähnyt valtavasti kaikkea ihanaa! Taitaa olla aikamoinen paratiisi. Kangaskauppa taisi tehdä minuun suurimman vaikutuksen :)

  VastaaPoista